O piškotkih

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami uporabnikov spletnih mest. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Piškotke uporabljamo za delovanje spletnega mesta in funkcionalnosti, ki jih brez teh datotek ne bi mogli nuditi. Z uporabo piškotkov ocenjujemo učinkovitost zasnove spletnega mesta ter tudi ustreznost vsebine na podstraneh.

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke za funkcionalno delovanje vtičnikov (Google Maps, WordPress) ter spremljanje statistik (Google Analytics).

Z obiskom in uporabo tega spletnega mesta soglašate s piškotki. Piškotki ne zbirajo in ne vsebujejo osebnih podatkov in informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko enostavno izbrišete. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Natančnejše informacije o tem, kako to naredite, najdete na spletni strani vašega brskalnika.

Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov

Veljavno od: December 2019

Upravljalec te spletne strani je Kmetijska zadruga Šaleška dolina, z.o.o., Metleče 7, 3325 Šoštanj. Tukaj lahko najdete informacije, katere vaše osebne podatke zbiramo preko te spletne strani, na kakšni podlagi, v kakšen namen in kakšne so vaše pravice v zvezi s tem. Da bi bili čim bolj točni in ažurni, vsebine občasno tudi posodabljamo.

Kontakt

Preko kontaktnih obrazcev zbiramo ime, priimek, e-naslov in druge osebne podatke, ki nam jih sami zaupate (na primer: vsebino poslanega sporočila). Obdelujemo jih zgolj za to, da lahko odgovorimo na vaše sporočilo. Podatkov ne obdelujemo za noben drug namen. Ne delimo jih z nikomer, razen s pogodbenimi izvajalci, ki skrbijo za delovanje spletne strani.

Prijave na novice in obvestila

Preko različnih obrazcev na tem spletnem mestu zbiramo (odvisno od namena posameznega obrazca) ime, priimek, datum rojstva, podjetje, naslov (ulica, poštna številka, pošta, država), spol, telefonsko številko, e-naslov, jezik, uporabniške zahteve, datum in ura odjave, statistika (klikov, odpiranja), datum potrditve pogojev, datum soglasja, podatki v zvezi z danim soglasjem (način in oblika obveščanja, izbrane vsebine, preklic soglasja) ter druge demografske, sociografske in psihografske podatke, ki omogočajo segmentiranje oseb.

Podatke obdelujemo z namenom, da vam po e-pošti ali po telefonu občasno pošiljamo obvestila o aktualnih novicah in dogodkih ter naši ponudbi (neposredno trženje). Podlaga za obdelavo je vaša privolitev, ki nam jo date preko tega spletnega mesta. Podatkov ne obdelujemo za noben drug namen in jih ne delimo z nikomer, razen s pogodbenimi izvajalci, ki skrbijo za delovanje spletne strani in za programsko podporo našega poslovanja. Morebiten preklic vašega soglasja za prejemanje obvestil ali ugovor v zvezi z obdelavo osebnih podatkov za neposredno trženje je omogočen v vsakem e-sporočilu ali s pisno posredovanim sporočilom na naš sedež ali na info@kz-saleskadolina.si.

Podatki se hranijo do najkasneje enega leta po prenehanju podlage za obdelavo podatkov. Podatki se izbrišejo ali anonimizirajo, razen pri že izvedenih obdelavah, nastalih v času, ko je za obdelavo obstajala podlaga ali v primeru, ko so podatki o preklicu oz. odjavi potrebni za spoštovanje preklica oz. odjave (velja za določene podatke).

Prijave na razpisana prosta delovna mesta

Preko zaposlitvenega obrazca na tem spletnem mestu zbiramo prijave na razpisana delovna mesta in vpis v zaposlitveno bazo KZ Šaleška dolina. Pri tem zbiramo ime, priimek, e-naslov, telefonska številka, področje zanimanja, življenjepis/CV v obliki priložene datoteke, spremno besedilo ter podano soglasje o Izjavi o varovanju podatkov in obdelavi podatkov. Obdelujemo le podatke, ki nam jih zaupate in jih potrebujemo zaradi izvedbe razpisa in izbirnega postopka kandidatov za zaposlitev. Podatkov ne obdelujemo za noben drug namen in jih ne delimo z nikomer, razen s pogodbenimi izvajalci, ki skrbijo za delovanje spletne strani in izvajanje kadrovskih storitev. Skladno z evidenco dejavnosti obdelave »Prosilci za zaposlitev« hranimo podatke neizbranih kandidatov do konca naslednjega leta po letu posredovanja oz. pisnega preklica soglasja.

Nagradne igre

Preko različnih obrazcev na tem spletnem mestu zbiramo osebne podatke za sodelovanje v nagradnih igrah (odvisno od namena posamezne nagradne igre): ime, priimek, datum rojstva, naslov, spol, št. telefona, e-naslov, davčna številka (nagrajenca, kadar je to potrebno), podatki, ki se nanašajo na posamezno nagradno igro (npr. odgovori na vprašanja, …), drugi demografski, sociografski in pshiografski podatki, ki omogočajo segmentiranje oseb (za usmerjeno in prilagojeno obveščanje), datum oddaje podatkov, upravičen do nagrade, nagrada, prevzem nagrade, datum potrditve pogojev, datum soglasja, podatki v zvezi z danim soglasjem (način in oblika obveščanja, izbrane vsebine, preklic soglasja).

Podatke obdelujemo z namenom izvedbe nagradne igre oziroma žreba ali izbora, obveščanja o rezultatih žreba ali izbora, ter da vam po e-pošti ali po telefonu občasno pošiljamo obvestila o aktualnih novicah in dogodkih ter naši ponudbi (neposredno trženje). Podlaga za obdelavo je vaša privolitev, ki nam jo date preko tega spletnega mesta. Podatkov ne obdelujemo za noben drug namen in jih ne delimo z nikomer, razen v primeru soorganizacije nagradne igre. V slednjem primeru so pravila določena s splošnimi pogoji posamezne nagradne igre. Morebiten preklic vašega soglasja za prejemanje obvestil ali ugovor v zvezi z obdelavo osebnih podatkov za neposredno trženje je omogočen v vsakem e-sporočilu ali s pisno posredovanim sporočilom na naš sedež ali na info@kz-saleskadolina.si.

Podatki se hranijo do preklica soglasja, razen podatkov o nagrajencu, ki se brišejo v naslednjem koledarskem letu po poteku 10 let od prevzema nagrade.

E-knjige in brošure

Če si z naše spletne strani naložite nekatere e-knjige in brošure, nam s tem zaupate svoje ime, priimek, e-naslov in druge osebne podatke, ki nam jih sami zaupate (na primer: demografske, sociografske in psihografske podatke, ki omogočajo segmentiranje oseb za usmerjeno in prilagojeno obveščanje). Te podatke zbiramo zato, da vas naši vodje projektov lahko kontaktirajo v zvezi s FELU MBA. Ocenjujemo, da imamo za to legitimni interes, in da s tem ne posegamo prekomerno v vaše pravice do zasebnosti. Podatkov ne obdelujemo za noben drug namen in jih ne delimo z nikomer, razen s pogodbenimi izvajalci, ki skrbijo za delovanje spletne strani in za programsko podporo. Hranijo in obdelujejo se na strežnikih znotraj EGS, toliko časa, dokler je izkazan namen, oz. do vaše odjave od prejemanja obvestil.

Samodejno zbiranje

Za namen delovanja in analize delovanja tega spletnega mesta nekatere podatke zbiramo tudi samodejno, med njimi pa so lahko tudi osebni podatki. Ocenjujemo, da imamo za to legitimni interes, in da s tem ne posegamo prekomerno v vaše pravice do zasebnosti. Sem sodijo nastavitve glede jezika, IP naslov, lokacija, nastavitve naprave, operacijski sistem naprave, podatki za prijavo, čas uporabe, zahtevani URL naslov, statusno poročilo, uporabnikovo orodje (podatki o različici brskalnika), operacijski sistem, rezultati (obiskovalca oz. gosta), zgodovina iskanja, ID rezervacije in vrsta videnih podatkov. Te informacije uporabljamo tudi pri preiskavah in zaznavanju prevar. Te osebne podatke lahko uporabimo tudi za oceno tveganja in v varnostne namene in vključno s preverjanjem uporabnikov. Za ta namen lahko osebne podatke delimo tudi s tretjimi osebami, npr. z organi pregona, kot to določa veljavna zakonodaja, in z zunanjimi svetovalci. Podatke lahko zbiramo samodejno tudi preko piškotkov. Za informacije o naši uporabi piškotkov kliknite tukaj. Podatkov ne delimo z nikomer, razen s pogodbenimi izvajalci, ki skrbijo za delovanje spletne strani. Nekatere podatke zbiramo tudi za oglaševalske namene (Google Remarketing in Facebook Pixel).

Kadarkoli lahko zahtevate popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov ter izvoz in vpogled oz. dostop do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, ali ugovarjate obdelavi, in sicer pisno, na e-naslov info@kz-saleskadolina.si.

Za vsa vprašanja, mnenja in pripombe glede obdelave vaših osebnih podatkov se lahko obrnete na e-naslov: info@kz-saleskadolina.si.