Predstavljamo vam ugodno ponudbo sočnih jabolk Sadjarstva Turn, pridelanih na integriran način.
V ponudbi imamo veliko število okusnih sort:
ELSTAR
Meso je sočno, drobno zrnato, hrustljavo, čvrsto s harmoničnim okusom in prijetno aromo; sodi med najbolj kakovostne sorte.
Prodajna sezona: od obiranja do decembra, v kontrolirani atmosferi do konca marca; v kleti zdrži do decembra.
ZLATI DELIŠES
Odlikuje ga skladni sladki okus s fino sadno kislino.
Je sočno in hrustljavo z lepo topnim mesom in je všeč številnim potrošnikom pri nas in po vsem svetu.
Prodajna sezona: od obiranja do najkasneje januarja, v kontrolirani atmosferi pa celo do junija.
GALA
Jabolko za »sodobnega potrošnika«. Prepriča s hrustljavim in osvežujoče sočnim mesom, sladkim okusom in nežno aromo.
Prodajna sezona: od obiranja do konca aprila.
TOPAZ
Ima odličen sladko-kisel okus in prijetno aromo. Ne prav čvrsto jabolko, a prav zato ima med starejšimi potrošniki prav posebno mesto.
Prodajna sezona: od novembra do junija, odvisno od skladiščenja.
CARJEVIČ
Je domače jabolko žlahtnega okusa in lepega videza. Plodovi so srednje drobni, meso je rumenkastobelo, sočno, srednje čvrsto, sladko-kislega okusa.
Prodajna sezona: od novembra do marca, če so plodovi v kontrolirani atmosferi, do julija.
OPAL
Je jabolko rumeno oranžne barve, ki nas s svojim sladko-kislim okusom in odlično aromo, spomni na hruško, kokos ali banano.
Prodajna sezona: od obiranja do decembra, v kontrolirani atmosferi do maja ali junija
SIRIUS
Jabolko je svetlo rumene barve, kislo sladkega okusa in zelo sočno. Meso je čvrsto, sladkoba in kislost sta dobro uravnotežena. Aroma rahlo spominja na ananas.
Prodajna sezona: od obiranja v sredini oktobra do aprila, v kontrolirani atmosferi.
PINOVA
Je zelo hrustljavo in sočno jabolko slajšega okusa, pri katerem začutimo blago kislino ter značilno prijetno aromo.
Prodajna sezona: od septembra do januarja.
FUJI
So najbolj poznana jabolka po svoji sočnosti in sladkem okusu. Hrustljavo in čvrsto meso je prijetno aromatično.
Prodajna sezona: skozi celo leto, saj so plodovi zelo trpežni.