Project Description

Mleko, kot ga poznamo

Pomisleki o mleku se pojavljajo vsakokrat, ko se pojavi kak marginalni poznavalec, ki pritegne pozornost z nepotrjenimi izsledki o škodljivosti mleka na telo. A ko pretehtamo vse koristi uživanja mleka, je slednje absolutni zmagovalec. Priporoča ga tako Svetovna zdravstvena organizacija, slovenski Nacionalni inštitut za javno zdravje pa ga v novi prehranski piramidi uvršča med živila, ki jih moramo uživati vsak dan v zmernih količinah (2 do 4 enote na dan).  Mleko vsebuje 9 pomembnih hranil, ki so bistvena za človekovo zdravje: kalcij, beljakovine, kalij, fosfor, vitamine D, A in B12 ter riboflavin (B2) in niacin.

master chef z ekodar eko govedino

Zakaj prodati mleko zadrugi?

Z odkupom mleka KZ Šaleška dolina pripomore k zagotovljenemu obstoju živinoreje, obdelanosti kmetijskih zemljišč, k doprinosu dohodka kmetom in zaposlovanju delavcev v celotni mlekarski verigi na območju Zahodne Štajerske (Savinjsko – Šaleške regije).

Pri prireji mleka naše rejce vodi tradicija prehranjevanja živali, z upoštevanjem vseh evropskih kakovostnih standardov za zdravo ljudsko prehrano.

V čem smo drugačni?

Mleko in mlečni izdelki veljajo za eno izmed vodilnih vej prehrambene industrije. Zato želimo slovenski mlekarni in nadalje vsem končnim potrošnikom omogočiti dostop do kakovostnega mleka domačih pridelovalcev. Pri tem kakovost postavljamo na prvo mesto, kot takšno pa tudi ustrezno nagrajujemo z odkupno ceno. Natančno vodena poročila o poreklu, redni vzorci s preverjanjem beljakovin, tolšče, higiene in somatskih celic, ter dodatne kontrole sestavljajo mozaik pri vsakem odkupu in predelavi mleka.

Odkup opravljamo pri 136 preverjenih okoliških pridelovalcih, katerih mleko ustreza vsem visokim standardom o  poreklu, pridelavi in kakovosti. Odkupljeno mleko nato v celoti prodamo Mlekarni Celeia, zaradi česar zagotavljamo reden odkup po mesečno dogovorjeni ceni za znanega naročnika.

S tem omogočamo boljše odkupne cene! To pa je cilj vsakega pridelovalca mleka - čim boljša odkupna cena za vložen trud v delo na kmetiji.

master chef z ekodar eko govedino

Naj prodaja mleka postane naša skrb!

Pri odkupu mleka sodeluje tudi naša partnerska mlekarna, Mlekarna Celeia, ki mora glede na lastne potrebe podati soglasje za odkup mleka pri vaši kmetiji. Povprašajte naše svetovalce ter se dogovorite za pregled in kontrolo uvodne analize mleka.

Poleg odkupa mleka kmetijam ponujamo tudi naslednje storitve:

Kontaktirajte nas glede potreb in možnosti pri odkupu mleka. Mateja - 041 218 543

Kontakt za mleko