Kmetijska zadruga tudi letos podarja sredstva v dobrodelni namen

Kot že nekaj let zapovrstjo, v Kmetijski zadrugi Šaleška dolina namenjamo sredstva za nakup in pošiljanje novoletnih voščilnic v dobrodelne namene. Letos smo ob visokem jubileju Bolnišnice Topolšica, ki obeležuje 100. obletnico delovanja, pomagali pri nakupu nove bolnišnične postelje.

V četrtek, 5. decembra, smo tako predali donacijo v višini 1.000 € Bolnišnici Topolšica, ki bo sredstva namenila za prijetnejše bivanje (in seveda čim hitrejše okrevanje) bolnikov na novi postelji, zaposlene pa razbremenila pri oskrbi slabše pomičnih bolnikov.

“Dajati okolju in skupnosti pomeni oblikovati lepšo prihodnost,« je pojasnil Ivan Drev, direktor KZ Šaleška dolina. Sredstva, ki bi jih sicer porabili za nabavo, pisanje in dostavo novoletnih voščilnic, vključno s poštnino, ter del sredstev za nakup novoletnih daril poslovnim partnerjem, smo tako raje podarili v dobrodelne namene, takšne s trajnostno naravnanim in lokalni skupnosti pomembnejšim učinkom.

 

donacija, Bolnišnica Topolšica, KZ Šaleška dolina, nakup, postelja, zadruga

Na fotografiji: Ivan Drev, direktor KZ ŠD, ter Jurij Šorli, direktor Bolnišnice Topolšica, ob predaji donacije za nakup nove bolniške postelje.